Blog

Keuzestress

Toen de competentie Besluitvaardigheid werd uitgedeeld stond ik achter in de rij. Sterker nog: waarschijnlijk stond ik àchter de rij, te dubben of ik me hier moest aansluiten of bij de loketten voor Goede Ogen, Wiskundeknobbels of Atletische Bouw. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Knopen doorhakken, kortom, is niet mijn sterkste kant. Ik word doodongelukkig van uitgebreide menukaarten, T-splitsingen en ‘maar wat zegt je gevoel?’
Daarbij ben ik ook nog eens snel afgeleid, wat er voor kan zorgen dat ik online ga om een nog niet uitgekristalliseerde vakantie te boeken en drie kwartier later vakantieloos de Facebookpagina van Adam Curry zit te bekijken.

Lees verder →

Gamma-verf voor buiten de lijntjes

Ik ben Meike en ik heb een zwak voor bouwmarkten (Hallo Meike). Die zwak heb ik geërfd van mijn vader denk ik, want hij deed niets liever dan op zijn vrije vrijdagmiddag naar de Gamma rijden voor één betonspijkertje. Thuisgekomen ontdekte hij dan een hele familie betonspijkertjes achter in de schuur, maar dat maakte niet uit. De Gamma, dat was een uitje.

Gamma-excuus

Dus toen ik gisteren besloot dat het trappengat best wat VT-woneriger kon, had ik daarmee een uitstekend Gamma-excuus te pakken (overigens kan ik als bouwmarkt-afficionado de bouwmarkt-voor-meisjes Karwei ook erg waarderen). Ik zag een enorme, hebberigmakende muur met kleurkaartjes en toen kwam het. De kleuren hadden geen nummer, maar een naam. En daar heb ik – naast bouwmarkten – ook een zwak voor, net als blogcollega Sheila.

Lees verder →

The perks of being a wallflower

Boekverfilmingen kunnen tricky zijn. Zo niet The perks of being a wallflower. Waarom? Omdat schrijver Stephen Chbosky ook de screenplay voor de film schreef en vervolgens de film zelf regisseerde.

Lees verder →

Beginnend bestuurder

‘Mag ik je even storen tijdens je werk?’

‘Nou, ik sta dus op de parkeerplaats en wil wegrijden, maar opeens staan allebei mijn richtingaanwijzers aan.’

‘Ja tegelijk.’

Lees verder →

Arbeidsvitaminen

Muziek, ik hou ervan. Maar als je midden in een tekst zit of geconcentreerd moet nadenken over een zin, dan is stilte soms wel fijn. Toen ik nog thuis werkte was het stil. Soms een beetje te stil. Nu ik een werkruimte deel hoor ik de hele dag zachtjes de fijne liedjes van Radio Paradise. Internetradio zoals het is bedoeld en waar je prima bij kunt werken.

Lees verder →

Coen en Sander en mijn tekst

In de warme zomer van 2013 vroeg Bloemenbureau Holland me om mee te doen aan de pitch voor de campagne Woonplant van de Maand 2014. Deze campagne, gefinancierd door de EU, zou uitgerold worden in Nederland, Duitsland, Frankijk en Engeland. Het ging om persberichten en webcopy, b2b en b2c maal 12 planten. Dat wilde ik wel. Ook reclamebureau Kingsday pitchte mee maar ik won, joepie.

Lees verder →

Nieuwe werkplek

Het jaar 2014 begon goed (in een natuurpark in Chili) en werd steeds beter. Niet alleen lees je dit op mijn eigen site – EINDELIJK!- maar ik kreeg ook een nieuwe werplek. Na 3 jaar typen op de studeerkamer of bij klanten op kantoor, werd het tijd voor iets nieuws. Kamergenoten, samen lunchen en iemand die vraagt of het wel goed gaat als je hard zuchtend je hoofd op je toetsenbord laat zakken.

Lees verder →